18 august 2009

Machiajul perfect pentru o zi de plaja


In primul rand trebuie sa pregatim tenul pentru machiaj si sa profitam de sezonul cald prin folosirea cat mai multor masti pe baza de fructe, care au un efect hidratant si racoritor, produse de protectie solara si impotriva altor agenti daunatori, cum sunt vantul, sarea marii sau praful.

Etapele pentru realizarea unui machiaj de plaja sunt diferite, prin urmare un make-up simplu si light, pentru plaja, trebuie sa fie cat mai natural.

Nimeni nu isi doreste un ten incarcat, ci unul care sa respire, mai ales pentru o zi la plaja, de aceea se poate opta pentru un fond de ten transparent, cu o consistenta cremoasa, aplicat cu un buretel curatat in prealabil cu apa sau lotiune tonica.

In cazul in care fondul de ten nu contine factor de protectie solara, se aplica o crema de protectie inainte de aplicarea acestuia. Cine opteaza pentru pudra in loc de fond de ten, poate alege una translucida, aplicata mai mult in zona T.

Pentru machiajul ochilor, se pot utiliza farduri creion sau crema, creioane de pleoape rezistente la apa si in culori deschise, gen verde smarald, albastru, bleumarin sau culori calde cum sunt rozul persica, bejul sau auriul.

Mascara trebuie sa fie neaparat waterproof (rezistenta la apa) si eventual, cu efect de curbare sau volum, aplicat intr-un singur strat, pentru un rezultat cat mai natural.

Blush-ul de obraz poate fi ales in varianta crema sau pudra, in nuante de piersica, aramiu, sau bej.

La capitolul buze, se recomanda folosirea unui balsam cu protectie solara sau un gloss hidratant, cu aroma de fructe, in culori nude.

Recomandarea mea pentru orice tip de machiaj, este ca la final sa se pulverizeze apa termala de orice tip; pe langa efectul protector pe care il are, ea fixeaza machiajul si impiedica intinderea lui.

Sursa: www.informatiiprofesionale.ro

Niciun comentariu: