10 octombrie 2011

Cum sa-ti faci singura bucle perfecte ca la coafor?



Te duci la o petrecere si nu stii cum sa-ti aranjezi parul? Iti plac buclele, dar nu stii cum sa obtii un efect cat mai natural al acestora, fara sa apelezi la serviciile unei coafeze? In continuare iti voi explica ce trebuie sa faci pentru a avea buclele mult visate prin respectarea unor pasi foarte importanti, precum:


  • Spalarea pe cap. Daca parul este spalat recent, atunci puteti trece peste aceasta etapa.
  •  Aplicarea spumei de par, cand parul este inca umed. Nu folosita foarte multa spuma, ci insistati pe lungimea parului, apoi uscati parul cu un feon. Daca parul este deja spalat si uscat, atunci aplicati spuma direct pe parul uscat, dar la fel ca inainte nu puneti foarte multa, pentru a nu da senzatia de incarcare a parului. (Inca un mic secret, nu folositi o spuma de par cu parfum foarte intens, ci una cu un parfum mai discret sau chiar deloc.)
  •  Aplicarea bigudiurilor. Atentie! Mai intai este recomandat sa pieptanati parul si apoi sa-l separati prin mai multe carari, incercand sa puneti bigudiurile din fata spre spatele capului pana la ultima suvita de par (De preferat este ca primul bigudiu din fata sa fie unul mai flexibil, nu unul rigid). Dupa aplicarea bigudiurilor incercati sa mai uscati putin parul cu feonul.
  •  Asteptati cel putin 4 ore pana a va da jos bigudiurile. Atentie! Daca le lasati mai putin de 4 ore este posibil ca buclele sa nu reziste prea multe ore dupa aceea. 
  •  Cum ne dam jos bigudiurile? Aici vine partea cea mai interesanta si de altfel cea mai importanta: Vom incepe prin a da jos mai intai bigudiurile din spate spre fata. Scoatem usor primul bigudiu, apoi suvita de par ondulata o impartim in 5 suvite mai mici. Luam fiecare suvita mica pe un deget si o rasucim in timp ce ii aplicam discret fixativ. Procesul este valabil pentru toate cele 5 suvite in care a fost impartit parul din bigudiu. Acest procedeu se repeta pentru fiecare bigudiu in parte, unde fiecare mica suvita de par rasucita pe deget va fi fixata printr-un fixativ.
  •  Dupa ce am terminat de scos toate bigudiurile aplicam pe tot parul putin ulei pentru stralucire sau pentru par deteriorat. Acest ulei va conferi parului un aspect natural si ingrijit.

Pentru a avea buclele bine definite, va recomand sa nu scoateti niciodata toate bigudiurile de-odata, ci pe rand, aplicand asa cum v-am invatat mai sus fixativ pe fiecare suvita ondulata.


Niciun comentariu: