19 ianuarie 2012

Va recomand filmul Incendies (2010)


Daca vreti sa vedeti un film adevarat cu o poveste misterioasa si in acelasi timp cutremuratoare, va recomand cu caldura filmul Incendies (Incendii).

Pelicula este o drama psihologica desavarsita, nominalizată la Oscar in 2011 si semnata de Denis Villeneuve.

Filmul Incendii este o productie canadiana inspirata din piesa de teatru omonima scrisa de Wajdi Mouawad.



Filmul prezinta in paralel povestea a trei destine, al unei mame si-al gemenilor sai. Pentru inceput ne sunt prezentati gemenii canadieni Jeanne (Mélissa Désormeaux-Poulin) si Simon (Maxime Gaudette). Mama lor Nawal (Lubna Azabal), care a emigrat in trecut dintr-o tara din Orientul Apropiat, tocmai a murit, lasand in urma un testament si doua scrisori. Una ii este adresata tatalui lor, pe care il credeau mort, iar cealalta unui frate de care n-au auzit niciodata. Ultima dorinta a mamei este ca cei doi copii sa-i redescopere trecutul tensionat, patat de crime, tortura, ani de inchisoare si multe alte nedreptati.



Filmul dureaza in jur de doua ore, timp in care Denis Villeneuve reuseste sa arata ca "Moartea nu este niciodata sfarsitul povestii", replica ce este regasita la un moment dat si in film.


Pelicula este in permanenta urmarita de mister si incertitudini, iar finalul este unul cutremurator de trist si de emotionant.

Sunteti curiosi sa aflati ce vor descoperi gemenii despre trecutul lor si al mamei acestora?







 

Niciun comentariu: