19 martie 2013

Barcelona, destinatia mea de vis!



Exista foarte multe locuri frumoase de vizitat in Spania, dar in topul destinatiilor mele de vis se afla Barcelona - un oras plin de istorie si al doilea ca marime, dupa Madrid. Barcelona se afla pe coasta Mediteranei.

Cunoscuta ca si capitala a Cataloniei, Barcelona este o oportunitate unica pentru orice turist de a petrece o vacanta de neuitat cu mare, soare, cultura si istorie locala.

In apropierea Barcelonei, in provincia Catalunia, se afla unele dintre cele mai frumoase statiuni ale Mediteranei: Costa Daurada (in sud), Costa Brava si Costa Maresme (in nord). Acestea din urma ofera privelisti minunate de plaje cu nisip fin, apa cristalina, vegetatie salbatica si roci proeminente dar si orase medievale si hoteluri de lux, care sunt ideale pentru vacanta perfecta.

Din statiuni pana in Barcelona se poate ajunge cu trenul in maximum 30 de minute.

Placerea de a face plaja, dar si admiratia si pasiunea pentru tot ce inseamna cultura spaniola, ma fac sa-mi doresc si mai mult sa adun in jurnalul meu de calatorii inca o destinatie de vis.

Pe lista vizitelor de arta si cultura, as vrea sa vizitez in primul rand faimoasa biserica Sagrada Familia, mostenirea lasat de arhitectul Antoni Gaudi, Muzeul National de Arta al Cataloniei, dar si Muzeul de Arta Contemporana.

As putea totodata sa imbin arta cu shopping-ul, vizitand astfel Passeig de Gràcia - cel mai elegant bulevard cu magazine de haine, bijuterii si diverse suveniruri, unde se afla si doua cladiri ale lui Antoni Gaudí, Casa Milà (La Pedrera) si Casa Batlló.

In drum spre portul vechi pot admira seria de bulevarde Les Rambles si ma pot opri apoi sa vizitez Muzeul Maritim, dar si cel mai mare Acvariu din zona mediterana.

Un pachet cu charter Costa Brava mi-ar putea oferi sansa de a imbina un concediu de relaxare cu unul de vizitare a orasului Barcelona, iar Agentia de Turism Paralela 45 are acum o oferta la un pret foarte bun.

Charter Barcelona din Bucuresti, oferit de Paralela 45 include: transport cu avionul zbor direct Bucuresti – Barcelona si retur,  7 nopti cazare si masa,  transfer aeroport – hotel – aeroport si asistenta turistica in limba romana.

M-am hotarat....imi voi rezerva bilete de pe acum pentru vacanta de vis...Barcelona, mare, soare, Gaudi....vin! ;)

Surse de informare suplimentare:
  • http://ro.wikipedia.org
  • http://www.infoturism.ro/ghid/costa-brava---calella/



(Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013)

Niciun comentariu: