26 martie 2013

Calatorie legendara in Corfu


Astazi voi incerca sa fiu ghidul dumneavoastra turistic intr-o calatorie de neuitat prin Corfu, o frumoasa insula din legendara Grecie.

Pentru inceput ar trebui sa stiti despre Grecia ca este o tara formata dintr-o parte continentala si una insulara, avand in jur de 3000 de insule cu deschidere la trei mari importante: Marea Egee, Ionica si Mediterana.

Perioada cea mai recomandata pentru a calatori in Grecia este iulie-septembrie, dar va pot spune din propria experienta ca puteti petrece o vacanta calduroasa si de neuitat chiar de la sfarsitul lui aprilie, deoarece temperatura minima nu scade sub 20 de grade, iar cea maxima poate depasi chiar 35. In general, in Grecia vremea este stabila si caldura suportabila, in comparatie cu cea din Romania.

Se spune despre greci ca sunt foarte generosi, de aici si expresia preotului Laocoon din Troia "Fereste-te de greci, chiar si atunci cand iti fac daruri!"

Grecia se afla intr-o situatie economica foarte dificila din cauza crizei, dar datorita serviciilor impecabile oferite, calitatii si ospitalitatii de care dau dovada, grecii spera sa iasa din recesiune cu ajutorul turismului si au foarte mari sanse, deoarece in ultimii ani tot mai multe popoare, dar in mod special romanii opteaza pentru petrecerea vacantelor in Republica Elena.



Se spune despre Grecia ca este una dintre putinele tari care ne dau "cheia catre cunoasterea de sine".

Corfu este cea mai mare dintre Insulele Ionice, facand parte din seria celor mai cautate si mai apreciate insule, cu o identitate multiculturala si un trecut plin de evenimente istorice foarte importante.
Cum puteti ajunge in Corfu?

Daca va intereseaza sa stiti cum puteti ajunge in Corfu, va spun ca avionul este cea mai buna solutie. Agentia de Turism Paralela 45 va ofera Charter Corfu cu plecare din Bucuresti in fiecare zi de duminica, in perioada 09.06 - 15.09.2013.

Petrecand o vacanta in Corfu puteti combina istoria cu distractia, marea cu muntele si traditionalul cu modernul, iar daca va doriti cu adevarat sa vizitati aceasta insula, va spun de pe acum, pregatiti-va pentru calatoria vietii!

Ce puteti vizita in Corfu?


Printre atractiile turistice ce nu trebuie ratate se numara Palatul construit de pe vremea Imparatesei Elisabeta a Austriei, cazinoul si croaziera pe mare pentru vizitarea insulei Mourtos, un loc plin de istorie.

Daca aveti copii sau poate doar pentru voi, va sfatuiesc sa nu ratati o zi de distractie la Aqualand, unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Sud-Estul Europei.

Traditia serilor grecesti si mancarea specifica zonei, sunt printre cele mai cautate metode de relaxare intr-o excursie in Corfu.

Daca va intereseaza distractia si petrecerile, va recomand Pink Place, un loc unde puteti combina distractia cu sansa multiculturala de a socializa cu alti turisti, dar si cu oamenii zonei.

Viata de noapte este nelipsita pe insula, iar Clubul de Noapte Palladium, este locul ce dovedeste acest lucru.

Daca vreti o amintire de neuitat va recomand suvenirurile lucrate manual (ca de exemplu bijuteriile din piele sau maslin, obiceiuri specifice zonei).

Distractie placuta!

Surse suplimentare de informare:
  • http://ro.wikipedia.org/wiki/Grecia
  • http://www.corfu-tourism.com/ro/

(Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013)

Niciun comentariu: