18 martie 2013

Pasiunea pentru moda incepe cu o masina de cusut buna!

Inca de cand eram mica, mama imi facea tinute cat mai deosebite, in dorinta de a purta mereu ceva unicat. Din pacate, masina la care le lucra nu era foarte performanta si de multe ori nu reusea sa creeze un model exact cum il visa.

Pasiunea mamei pentru moda a inceput de la varsta de 17 ani, cand s-a angajat intr-un atelier de croitorie. Desi initial invatase doar o singura operatiune din creatia unei piese vestimentare, pe parcurs si-a dorit sa stie sa coasa toate piesele unui tipar si sa creeze haina in intregime. Pentru acest lucru, se straduia din plin sa-si termine norma pentru a putea sa urmareasca celelalte colege si sa "fure" de la ele secretele meseriei.

Dorinta ei imensa pentru a reusi, a ajutat-o sa-si indeplineasca visul. Ziua invata in atelier micile secrete ale croitoriei, iar seara incerca sa le puna in practica, creand zilnic noi si noi modele unicat de haine.

Pentru a-si certifica cunostintele, mama a dorit ulterior sa faca si niste cursuri de specializare pentru a obtine o diploma in acest sens.

Pasiunea mamei mele m-a facut sa-mi dau seama ca in acest domeniu este foarte importanta masina pe care o foloseste, pentru ca modelele ei deosebite sa iasa perfect.

Masina de cusut potrivita nevoilor sale ar trebui sa aiba un sistem de introducere automata a firului in ac, un pas reglabil al cusaturii, o functie de intarire si matlasare, o viteza de coasere mai mare, dar si un sistem de prindere a fermoarelor si a nasturilor. O astfel de masina se gaseste in acest magazin de electrocasnice. Site-ul contine promotii electrocasnice foarte tentante.


M-am gandit sa-i fac cadou mamei mele masina de cusut de la Singer, deoarece acest cadou i-ar putea oferi luxul unei pasiuni cu traditie si ar ajuta-o foarte mult in perfectionarea crearii de noi modele de haine unicat.

(Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013)

Niciun comentariu: