18 octombrie 2013

Weekend perfect la Straja


Vine iarna si ne-am gandit sa luam o mica pauza de la activitatile stresante din cursul saptamanii si sa petrecem un weekend relaxant la munte. Ce poate fi mai frumos si mai linistitor decat doua zile de vis in Carpatii Meridionali, mai exact in statiunea Straja?

De fiecare data cand am mers acolo, ne-am intors cu o stare de pace si liniste interioara deosebita, si de aceea ne-am gandit sa repetam experienta. Ce motive ne-au determinat sa alegem un weekend la Straja?

Pai, in primul rand la cota cea mai inalta a varfului Straja (1868 m) se spune ca ne puteam conecta automat la energia Divina, deoarece
acolo se afla cea mai importanta si mai puternica legatura a canalului energetic cu piramida energetica din Muntii Retezat, iar in jos pe platoul muntos se afla si primul lac de acumulare, unde se gaseste si cel de-al doilea canal energetic din Straja.

De asemenea, locul are si o incarcatura istorica foarte importanta, aici regasindu-se multe relicve istorice din timpul dacilor.

In calatoria noastra, ne propunem sa revedem si Crucea Eroilor, dar si Schitul Straja, o asezare religioasa unica in Romania, unde se afla multe icoane facatoare de minuni.

Pentru ca excursia sa fie pe deplin relaxanta, am ales ca de fiecare data Vila Alpin, care ofera cazare de 3 stele si restaurant cu bucatarie traditionala si internationala intr-un cadru natural deosebit, la cota 1400m.

Conditiile de cazare la Straja sunt de cea mai buna calitate si foarte important, cel putin pentru noi, vila dispune si de internet wireless (asta doar asa ca sa nu ne deconectam de tot).

Pensiunea Straja este un loc minunat. Exista centrala termica si apa calda permanent, camerele sunt foarte primitoare, iar restaurantul este unul foarte cochet.

Accesul la cabana se face din Petrosani, pe DN 66A, unde se ajunge municipiul in Lupeni. De acolo, la indicatorul "Spre Straja" se merge pe strada Calea Braii pana la a doua bifurcatie unde se poate opta pentru telescaun (la dreapta) sau pentru "Drumul Crucii" (la stanga).

Daca vom gasi zapada, ceea ce ne si dorim, cu siguranta vom apela la centrul de inchirieri echipament sportiv, pentru a merge pe partiile de ski.


Orice vacanta la Straja ne incarca bateriile si ne elibereaza intotdeauna de stresul cotidian.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013

Niciun comentariu: